Ταξιδέψτε στο Portofino μέσα από την οθόνη σας

Θα κατέβεις την πιο όμορφη, λίγο απότομη διαδρομή , ανάμεσα από Βουκαμβίλιες  λευκές και ρόζ  και θα σε οδηγήσει ο ατελείωτος φιδίσιος δρόμος – περίπου 10 χιλιόμετρα – μέχρι  την παραλία  και το γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο SantaMargherita.

Εδώ μπορείς να κάνεις μία στάση  για να κάνεις μία βουτιά στον  γραφικό χρωματιστό κόλπο με τις Παράγγες  /Baia di Paraggi  και να πιες το πρώτο Aperol.

Τελευταία στροφή πριν το γοητευτικό ψαροχώρι, συναντάς την εκκλησία του San Martino.

Το Portofino άρχισε να γίνεται κοσμοπολίτικο θέρετρο στα τέλη του 19ου αιώνα όταν αριστοκράτες που έκαναν τα μπάνια τους στην Santa Margherita έπαιρναν άμαξα για να πάνε να φάνε σε ψαροταβέρνα στο λιμανάκι.

Η κεντρική πλατεία στη μέση είναι η Piazza Martini Dell Olivetta.

Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείς το Castello Brown που κοιτά από ψηλά, πάνω από το λιμανάκι την θάλασσα. Χτίστηκε  ως φρούριο τον 16ο αιώνα και το 1867 το αγόρασε ο Άγγλος σύμβουλος της Γένοβας Montaque Brown, στον οποίο οφείλει και το όνομα του.

Αφού ξεκουραστείς, μπορείς να περπατήσεις μέσα από μονοπάτια μέχρι την εκκλησία του San Giorgio. H εκκλησία μοιάζει να έχει σκαρφαλώσει στο βράχο, ο προαύλιος  χώρος της έχει πολύ όμορφα ψηφιδωτά είναι όλη απλή και λιτή και στο ιερό της που χτίστηκε το 1154, φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου του προστάτη του Portofino.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.