Ταξιδέψτε στο Μιλάνο μέσα από την οθόνη σας

Brera – η συνοικία των καλλιτεχνών

Εδώ μένεις για πάντα, εδώ χτυπά η καρδιά της τέχνης και εδώ ζουν οι veri Milanesi! Περπατώντας στην via Manzoni, συναντώ το  ναό της όπερας, το Teatro alla Scala – πήρε το όνομα του από την Piazza della Scala στην οποία βρίσκεται – και στρίβω στην via Verdi που θα με πάει μέσα από όμορφα διατηρημένα κτίρια στην  via Brera  και στο 28 νούμερο φτάνω στην Pinacoteca di Brera.

Στο Duomo και την Galleria

Διασχίζοντας την επιβλητική Galleria Vittorio Emanuele II, θαυμάζεις το Αναγεννησιακό στυλ της. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1867 από τον αρχιτέκτονα Giuseppe Mengoni. Εδώ συναντιούνται οι Μιλανέζοι για καφέ, φαγητό και ποτό.

Η piazza del Duomo είναι κάτι σαν την αυλή των θαυμάτων. Όλο το 24ωρο υπάρχει ζωή, street music, εκθέσεις και είναι το πιο αναγνωρίσιμο σημείο στην πόλη. Κυριαρχεί ο Καθεδρικός Ναός , γοτθικού ρυθμού, που χρειάστηκε περίπου 6 αιώνες για να ολοκληρωθεί στην σημερινή του μορφή. Αξίζει να ανέβεις στην κορυφή του και να δεις από ψηλά την πόλη.

Οι Οίκοι της Montenapoleone

Φτάνοντας στο τέλος του δρόμου στην  Piazza San Babila και στρίβοντας αριστερά, μπαίνεις στην μαγική Montenapoleone. Εδώ συζητάμε. Εδώ είναι το Μιλάνο της μόδας. Oλοι οι ακριβοί Οίκοι, ο ένας δίπλα στον άλλο συναγωνίζονται για την πιο ιδιαίτερη βιτρίνα.

Δεν υπάρχει και πολύ χώρος για να γράψω, αλλά δεν μπορώ να μην αναφέρω τα Navigli , την Βενετία του Μιλάνου, που συχνάζουν όλοι οι νέοι της πόλης. Μπορείς να πας με το metropolitana , από τα καλύτερα και καθαρότερα μετρό της Ευρώπης. Δεξιά και αριστερά από το ποτάμι , βρίσκεις ωραία café και restaurant, με happy hour νωρίς το απόγευμα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.