Ταξιδέψτε στη Βαρκελώνη μέσα από την οθόνη σας

Nα περπατάω στην τεράστια παραλία της  Barceloneta, ο ήλιος να καίει, να σιγοτραγουδώ το τραγούδι από την αγαπημένη ταινία του Woody Allen, Vicky-Cristina-Barcelona.

Φεύγοντας από την παραλία και ανηφορίζοντας την Passeig de sant Joan, καταλαβαίνω πόσο πληθωρική και έντονη πόλη είναι, για την τέχνη της, την αρχιτεκτονική της, την πολυχρωμία παντού, την νυχτερινή ζωή της. Τα αμέτρητα μουσεία, τα μοναδικά γλυπτά, τα πάρκα, τα μαγικά σιντριβάνια, οι μουσικές, σε προκαλούν να έρθεις και να ζήσεις ένα αξέχαστο καλοκαίρι, ή την πιο ανθισμένη άνοιξη.

Aπό την παραλία ξεκινά και ο πιο γνωστός πεζόδρομος της πόλης La Rabla σε μήκος περίπου 1,5 χιλιόμετρο  με πολλά δέντρα, όαση το μεσημέρι που ο ήλιος καίει, συνδέει την πλατεία Καταλονίας με το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Εκεί κάπου στην μέση και προς την παραλία, βρίσκεται η πολύχρωμη υπαίθρια αγορά La Boqueria, δοκίμασε τα περίφημα Ισπανικά αλλαντικά και τα εξωτικά φρούτα, κάνε μία στάση να τσιμπήσεις Tapas και να πιες Sangria στο BAR LOBO.

ELBORN – LARIVIERA –η συνοικία για νυχτοπερπατήματα. Εδώ τα  φιδίσια σοκάκια ρέουν απρόσκοπτα στις παλιές πέτρες των Μεσαιωνικών χρόνων σαν μάρτυρες της ιστορίας της πόλης. Η συνοικία εξελίσσεται γύρω από την Santa Maria del Mar την πανέμορφη Γοτθική εκκλησία αφιερωμένη στην θάλασσα.

Πρόταση για φαγητό το ASADOR DE ARANDA, παράγγειλε αρνάκι στο φούρνο, δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμο.

Τα νυχτοπερπατήματα μπορούν να συνεχιστούν στην Barri Gotic. Η πιο “hipster” αλλά και η πιο ιδιαίτερη γειτονιά της Βαρκελώνης. Μπορείς να περπατήσεις  στα σοκάκια και να αγοράσεις ρούχα από τα “εναλλακτικά” μαγαζιά της γύρω από τον Καθεδρικό Ναό. Βρίσκεται ανάμεσα στην La Rambla και στην πλατεία Καταλονίας και δεν κοιμάται ποτέ το βράδυ.

ANTONIGAUDI:  Ο Καταλανός αρχιτέκτονας που άλλαξε την μορφή της Βαρκελώνης.

Η Sagrada Familia – η ιερή οικογένεια είναι η εκκλησία που χτίζεται μέχρι σήμερα με σχέδια του. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1882 και συνδυάζει το γοτθικό ρυθμό όπως οι περισσότερες Μητροπόλεις της Ευρώπης, με μορφές μοντερνισμού στις κολόνες και στις αψίδες. Φεύγοντας ο Gaudi το 1926, άφησε  ημιτελές  ένα μέρος του έργου. Αναμενόμενο έτος ολοκλήρωσης της κατασκευής, το 2026 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από το θάνατο του.

Το Casa batlló είναι στη μέση της κεντρικής λεωφόρου Passeig de Gràcia που θεωρείτο περιοχή με κύρος στην αρχή του 20ου αιώνα. Το ισόγειο του έχει ιδιαίτερα οβάλ παράθυρα και η οροφή είναι αψιδωτή και μοιάζει με πλάτη δεινοσαύρου.

Το Casa milà – Λατομείο είναι το τελευταίο σπίτι που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης και είναι το πιο χαρακτηριστικό κτίριο του Καταλανικού  μοντερνισμού, έχει  φοβερές σκεπές με θέα και αυθεντική επίπλωση της εποχής. Αποτελεί  Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται σε αυτό εκθέσεις τέχνης καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

PARC GUELL: Αξίζει οπωσδήποτε να ανέβεις  στους πρόποδες της οροσειράς Κολσερόλα, εκεί υπάρχουν τα υπαίθρια έργα του καλλιτέχνη. Δημιουργήθηκε από τον Eusebi Güell, ο οποίος ήθελε να κατασκευάσει ένα κομψό πάρκο για  την αριστοκρατία της Βαρκελώνης. Ξεχωρίζουν τα σιντριβάνια με τους δράκους, όλα διακοσμημένα με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό που χαρακτηρίζει την πόλη. Μέσα στο πάρκο έχει ένα μικρό σπιτάκι που έμεινε για λίγο ο Gaudi. Θα απολαύσεις σίγουρα την βόλτα σου, η θέα στην πόλη που απλώνεται κάτω, είναι μαγική.

Δεν γίνεται όμως να είσαι Βαρκελώνη και να μην επισκεφτείς το Μουσείο σπίτι του κορυφαίου σουρεαλιστή ζωγράφου Salvator Dali. Βρίσκεται στην γενέτειρα πόλη του καλλιτέχνη, Figueres. Διασχίζοντας μία πανέμορφη διαδρομή δύο ωρών ανάμεσα από δάση με πεύκα και λεύκες φτάνεις στου μουσείο. Είναι το πιο επισκέψιμο μουσείο στην Καταλονία και περιλαμβάνει την μεγαλύτερη συλλογή έργων του Dali.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.