Ταξιδέψτε στη Σύμη μέσα από την οθόνη σας (βίντεο)

Πάντα μου αρέσει να μένω στο γραφικό χωριό Πέδι. Οδηγώντας τον ανηφορικό δρόμο από το λιμάνι η θέα είναι μαγική, θυμίζει πίνακα ζωγραφικής με vintage παλέτες χρωμάτων και ένα βαθύ μπλε στο κέντρο.

Οι βοτσαλωτές παραλίες του νησιού είναι υπέροχες με πεντακάθαρα νερά σε βαθύ μπλε απόχρωση. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου του Δυσάλωνα (δυσπρόσιτου) είναι η πιο εντυπωσιακή και η πιο άγρια και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού ανάμεσα στο Πέδι και τη Μαραθούντα.

Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τη Νάνου, μία καταπράσινη παραλία με αλμιρίκια και κυπαρίσσια. Εκεί μπορείς να περάσεις χαλαρά την ημέρα σου, είναι οργανωμένα και έχει όμορφα ταβερνάκια πάνω στο κύμα.

Αξίζει να επισκεφτείς το ιστορικό μοναστήρι του Πανορμίτη. Είναι πολύ εντυπωσιακό και έχει χτιστεί τον 15ο αιώνα στην άκρη ενός όρμου μέσα σε κυπαρίσσια και πεύκα. Η κύρια είσοδος του είναι σε βενετσιάνικο στυλ και είναι πάνω στην παραλία.

Η Χώρα αριστοκρατική με υπέροχα αρχοντικά, ξεκινά από το Γιαλό στο λιμάνι και φτάνει μέχρι την Ανω Σύμη, μέσω της Καλής Στράτας. Πάρε βαθιά αναπνοή και ανέβα τα 500 σκαλοπάτια. Στο πιο ψηλό σημείο της άνω Σύμης δεσπόζει το Μεσαιωνικό Κάστρο  με μαγική θέα στο λιμάνι και στην θάλασσα.

Σε όλη την Καλή Στράτα έχει ατμοσφαιρικά μπαράκια που μπορείς να ξεκουράζεσαι πίνοντας ένα ποτάκι μέχρι να φτάσεις στον Γιαλό παραπατώντας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.