Ταξιδέψτε στη Στοκχόλμη από την οθόνη σας (βίντεο)

Το κεντρικό σημείο για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας στην Στοκχόλμη είναι η Παλιά Πόλη ή Gamla Stan. Με τα πλακόστρωτα σοκάκια της και τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής κτίριά της, είναι η κατάλληλη περιοχή για να νιώσετε την ατμόσφαιρα της πόλης

To Slussen είναι ένα σημείο συνάντησης για πολλούς από τους κατοίκους, γνωστό για τις χαλαρές εξόδους και το καλό φαγητό.

To Sodermalm, το νότιο κομμάτι του κέντρου, προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία για χαλάρωση στους επισκέπτες.

Οι Σκανδιναβοί φημίζονται για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν με την φύση, και το καλύτερο μέρος για να το ανακαλύψετε είναι το νησί Djurgarden: μία πράσινη όαση στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Εκεί μπορείτε να ανακαλύψετε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής Σκανδιναβικό Μουσείο, το Μουσείο Vasa, του οποίου το κύριο έκθεμα είναι ένα καράβι του 1628, το μουσείο των ΑΒΒΑ, αλλά και το πάρκο αναψυχής Grona Lund και το ανοιχτό μουσείο του Skansen για να εξερευνήσετε την σουηδική αρχιτεκτονική και το Hasselbacken για να απολαύσετε τις διάσημες πατάτες του.

Αν θέλετε πάλι να ζήσετε την έντονη βραδινή ζωή της πόλης, αλλά να κάνετε και τις αγορές σας, το καλύτερο σημείο είναι το Ostermalm. Και αν ο δρόμος σας βγάλει λίγο πιο βόρεια, προς την περιοχή του Norrmalm, κάντε μια στάση στην ξεχωριστή ροτόντα της δημόσιας βιβλιοθήκης της Στοκχόλμης. Και βέβαια, ακριβώς δίπλα, θα βρείτε το Observatorielunden, ένα πάρκο στο οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε το Αστεροσκοπείο και να θαυμάσετε την θέα της πόλης από ψηλά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.