Ταξιδέψτε στη Σικελία μέσα από την οθόνη σας

Στις Συρακούσες θα συναντήσεις πολλά αρχαιοελληνικά ευρήματα. Η πόλη έχει μία ιστορία 3.000 ετών και οι πρώτοι κάτοικοι θεωρείται ότι ήρθαν εδώ από την Αρχαία Κόρινθο.

Περπατώντας στα μεσαιωνικά σοκάκια της Ορτυγίας, χαζεύω στα μαγαζάκια με τα δώρα και στους πάγκους της αγοράς με φρέσκα θαλασσινά.

Συνεχίζοντας μέσα στα σοκάκια, φτάνω στο Duomo: η πρόσοψη του είναι πολύ εντυπωσιακή με στιλ Σικελικό μπαρόκ και πολλά βιτρό στο εσωτερικό του ναού.

Ενα ακόμη χωριό που κατάφερα να επισκεφτώ είναι το Noto, στάθηκα τυχερή γιατί στις 28 Αυγούστου γιόρταζε τον προστάτη του San Corrado. Κάθε τέτοια μέρα προς τιμή του έρχεται εδώ από τα γύρω χωριά πλήθος κόσμου για να προσκυνήσει και να γιορτάσει, τα βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό και τα Σιτσιλιάνικα τραγούδια σε καλούν να χορέψεις.

Αφήνω προς το τέλος την επίσκεψη μου στο Palermo, την πόλη των διαφορετικών πολιτισμών, εκεί όπου όλα είναι έντονα. Η Ανατολή και η Δύση, οι Ρωμαίοι και οι Μαυριτανοί στήνουν ένα πολιτισμικό colorato μωσαϊκό

To Teatro Massimo Vittorio Emanuele είναι το μεγαλύτερο λυρικό θέατρο στην Ιταλία και τρίτο στον κόσμο

Τελευταίος μου σταθμός είναι η Cefalu, το κινηματογραφικό ψαροχώρι λίγο έξω από το Παλέρμο. Αυτό το μέρος είναι και η πρόταση μου για μία εβδομάδα διακοπών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.