Τα παραδοσιακά πρωινά σε πέντε χώρες του πλανήτη [pic]

©pixabay

Ίσως το σημαντικότερο και πολυτιμότερο γεύμα της ημέρας είναι το πρωινό, με τον κάθε λαό φυσικά να έχει το δικό του παραδοσιακό πιάτο.

Το πρωινό σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια και θρεπτικά συστατικά ώστε να λειτουργήσει σωστά κατά τη διάρκεια της μέρας. Άλλοι επιλέγουν κάτι απλό όπως δημητριακά με γάλα, ενώ άλλοι επιλέγουν κάτι πιο εξεζητημένο. Όπως και να ‘χει ανά τον κόσμο, ο κάθε λαός και ο κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του παραδοσιακά πρωινά, τα οποία γεύονται οι άνθρωποι.

Ιταλία

Στη γειτονική Ιταλία ένας espresso ή ένα cappuccino αρκεί για να ξεκινήσει η μέρα, με τους περισσότερους να πίνουν ένα γρήγορο καφεδάκι στα όρθια. Όμως αρκετά συχνά ο καφές συνοδεύεται από ένα μικρό γλυκό, συνήθως κρουασάν ή κορνέτο.

©Pexels

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία ό,τι υπάρχει στο τραπέζι του πρωινού θα μπορούσε να βρεθεί και σε οποιοδήποτε άλλο γεύμα της ημέρας. Στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου» συνηθίζουν να τρώνε μικρά πιάτα, με μπουκίτσες από παραδοσιακές συνταγές της χώρας. Άλλοτε περιλαμβάνουν ψάρι, άλλες φορές λάχανο τουρσί, ενώ ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πρωινά είναι το tamagoyaki. Πρόκειται για μια γλυκεία ομελέτα και παρασκευάζεται από λεπτές στρώσεις αυγού. Φτιάχνεται σε ορθογώνιο τηγάνι ώστε να δοθεί το χαρακτηριστικό σχήμα στις μπουκίτσες.

© Pexels

Μαρόκο

Στο «βασίλειο της Δύσης», οι άνθρωποι συνηθίζουν να παίρνουν όσο πιο απλά γίνεται το πρωινό τους. Συνήθως επιλέγουν να φάνε αυγά βραστά ή ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα, μαζί με τσάι. Αν όμως υπάρχει ένα χαρακτηριστικό πρωινό στο Μαρόκο τότε αυτό είναι το baghrir το οποίο μοιάζει με τις παραδοσιακές κρέπες ή με τηγανίτες. Στην ουσία είναι λεπτά, στρόγγυλα ψωμάκια με μικροσκοπικές τρύπες και γι’ αυτό οι ντόπιοι τα λένε συνήθως «τηγανίτες με χιλιάδες τρύπες» ή «κρέπες με χιλιάδες τρύπες».

©YouTube

Ελβετία

Οι Ελβετοί είναι λάτρεις της υγιεινής διατροφής, ενώ το πρωινό τους θέλουν να είναι χορταστικό και παράλληλα να είναι ένα γεύμα το οποίο προσφέρει ενέργεια. Συνηθίζουν να τρώνε birchermüesli, που στην ουσία είναι βρώμη, ξηροί καρποί και φρούτα μαζί με γιαούρτι. Τα Σαββατοκύριακα βέβαια, προτιμούν το παραδοσιακό ελβετικό brunch. Αυτό αποτελείται από το zopf, το οποίο στην ουσία είναι σαν ένα τσουρέκι, παρομοιάζεται ως ένα είδος brioche, και πάνω σε αυτό τοποθετούν μέλι, βούτυρο και μαρμελάδα.

©Pexels/Pixabay

Τουρκία

Το πρωινό στην γειτονική χώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως δεκατιανό και μεσημεριανό μαζί. Σε ένα τυπικό τούρκικο πρωινό θα βρείτε σχεδόν τα πάντα ενώ καλύπτει τις απαιτήσεις οποιουδήποτε ό,τι και αν προτιμά. Στο τραπέζι υπάρχουν μεταξύ άλλων συνήθως αυγά, λουκάνικα, τυρία, γαλοπούλα και ζαμπόν. Επίσης το παραδοσιακό πρωινό ονομάζεται kahvalti, ενώ μπορεί να περιέχει και τούρκικο κουλούρι, simit (ένα κυκλικό καρβέλι) και συνοδεύονται από φέτα ή άλλα αλμυρά τυριά, ελιές, χαλβά και μέλι. Από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα είναι τα τηγανιτά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται και σερβίρονται μαζί με φέτες σουτζούκ.

©YouTube

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.