Τα 5 πιο επικίνδυνα ξενοδοχεία στην Ευρώπη [pic&vids]

Η Ευρώπη είναι γεμάτη ιδιαίτερα, συναρπαστικά και πολλές φορές επικίνδυνα ξενοδοχεία που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τη «μητέρα φύση».

Οσο αγαπημένο και να είναι για κάποιους ένα κατάλυμα που τους προσφέρει στιγμές χαλάρωσης, πάντα υπάρχουν ταξιδιώτες που θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους.

Από υποβρύχιες διανυκτερεύσεις έως πρωινό δίπλα σε ηφαίστεια, ακολουθούν 5 από τα πιο επικίνδυνα ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Villa Neri Resort & Spa, Ιταλία

Αυτό το ξενοδοχείο ανήκει σε μια οικογένεια που ζει για πολλές γενιές δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα «κλασάτο» κατάλυμα – ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το πόσο κοντά βρίσκεται σε ένα ενεργό ηφαίστειο – που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μείνουν σε κάποια από τις 24 πολυτελείς βίλες του, ενώ διαθέτει εστιατόριο και σπα.

Το πανέμορφο τοπίο της Αίτνας κρατά τους επισκέπτες αρκετά κοντά για να θαυμάσουν την άγρια ομορφιά της, αλλά αρκετά μακριά για να αισθάνονται αρκετά ασφαλείς (όσο ασφαλής μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος που κοιμάται κοντά σε ένα ενεργό ηφαίστειο).

Πρόκειται για ένα ιδανικό ξενοδοχείο για τους λάτρεις της γεωργίας, με τους επισκέπτες να είναι σε θέση να δοκιμάσουν κρασί και ελιές που φέρουν την ειδική ετικέτα Etna DOC και παράγονται στο έδαφος της περιοχής.

Sala Silvergruva, Σουηδία

Αυτό το παλιό ορυχείο αργύρου έχει χρησιμεύσει ως χώρος εξερεύνησης του σπηλαίου που το «φιλοξενεί» από τη στιγμή που έκλεισε τη δεκαετία του 1950.

Οι επισκέπτες που δεν επιθυμούν μια ξενάγηση στις σπηλαιώδεις εκτάσεις μεγάλου βάθους έχουν την ευκαιρία να μείνουν στο μοναδικό δωμάτιο του ορυχείου, απολαμβάνοντας το φαγητό και το κρασί τους ενώ διασκεδάζουν κάτω από μια σουηδική αγροτική πόλη.

Το κατάλυμα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους φοβούνται εύκολα, καθώς βρίσκεται σε περισσότερο από 300 μέτρα βάθος.

Frost and Fire Hotel, Ισλανδία

© Frost and Fire Hotel/ Facebook

Αυτό το σκανδιναβικό «καταφύγιο» για σπα κατασκευάστηκε κατά μήκος σειρών από καυτές γεωθερμικές πηγές που οδηγούν στο εντυπωσιακό Ορος Ρέικιαφελ. Αναβλύζοντας θερμότητα, οι πηγές χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία των υπαίθριων εγκαταστάσεων σπα στο ξενοδοχείο ή ακόμη και για τη δημιουργία ορισμένων πιάτων στο εστιατόριο.

Το κατάλυμα βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από το Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα της Ισλανδίας.

Utter Inn Hotel, Σουηδία

Οι περαστικοί μπορεί να σκεφτούν ότι αυτός ο μικρός χώρος στεγάζει μια απλή, «ακατέργαστη» σουηδική κατοικία, που απλά τυχαίνει να επιπλέει στο νερό.

Ενα τέτοιο ξενοδοχείο θα ήταν από μόνο του εντυπωσιακό, όμως ο καλλιτέχνης Μίκαελ Γκένμπεργκ το πήγε «ένα βήμα παραπέρα» με την κατασκευή ενός κτιρίου που μεταφέρει τους επισκέπτες στο βυθό.

Περίπου 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται ένα δίκλινο δωμάτιο με μεγάλα γυάλινα παράθυρα, όπου οι επισκέπτες κοιμούνται περιτριγυρισμένοι από δεκάδες είδη ψαριών που κατοικούν στη λίμνη.

Hotel of Ice Balea Lake, Ρουμανία

Από το 2005, κάθε χειμώνας είναι μια πολυάσχολη περίοδος για τους ανθρώπους που ζουν κοντά στη λίμνη Balea της Ρουμανίας λόγω της επανεκκίνησης της λειτουργίας του φημισμένου ξενοδοχείου Hotel of Ice Balea Lake.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε αίθουσες πάγου και ιγκλού που βρίσκονται επάνω σε μια παγωμένη λίμνη και τους κρατάει «ζεστούς» με ειδικές κουβέρτες και ζεστό κρασί από το παγωμένο μπαρ του ξενοδοχείου.

με πληροφορίες από Euronews

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.