Τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη [vids]

©Pixabay

Η Ευρώπη έχει υπέροχα «μυστικά» νησιά για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Αυτές οι επιλογές θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύ καλύτερες από ότι φαντάζεται κάποιος. Το Euronews δημιούργησε μια λίστα με τα 5 καλύτερα «μυστικά» νησιά στην Ευρώπη.

Λάστοβο, Κροατία

Το Λάστοβο βρίσκεται ανάμεσα στο βόρειο άκρο της Απουλίας και το νότιο άκρο των δημοφιλών Δαλματικών ακτών της Κροατίας.

Οι πανοραμικές φωτογραφίες από τα καταγάλανα νερά του νησιού θυμίζουν κάτι από τις παραλίες στις Μπαχάμες.

Παρά το γεγονός ότι το νησί διαθέτει τη μεγαλύτερη χερσαία έκταση από τα 47 νησιά των Δαλματικών ακτών, πάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο, το Triton, με θέα στη θάλασσα και ένα δημοφιλές εστιατόριο δίπλα στην παραλία.

Όρονσι, Σκωτία

Η Σκωτία φιλοξενεί πάνω από 790 νησιά, από μικροσκοπικά τμήματα ακατοίκητης γης έως απέραντες εκτάσεις δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Πολύ κοντά στη Νήσο Σκάι βρίσκεται το νησί Ορονσι, ένα εξαιρετικά όμορφο φυσικό καταφύγιο.

Τα εντυπωσιακά τοπία του νησιού – με γκρεμούς και σπηλιές να δεσπόζουν έως και 60 μέτρα πάνω από την ακτή – προσφέρουν ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.

Γκόζο, Μάλτα

Οντας ένα «νησί μέσα σε ένα νησί», το Γκόζο θεωρείται από τους κατοίκους της Μάλτας ως ένας αγροτικός – πολιτιστικά πλούσιος προορισμός της χώρας. Είναι προσβάσιμο με πλοίο σε μόλις 25 λεπτά από το κεντρικό λιμάνι της Μάλτας.

Οι πλακόστρωτοι δρόμοι του Γκόζο «ταξιδεύουν» τους επισκέπτες μέσω της μπαρόκ αρχιτεκτονικής και τους πάγκους που τους δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά ελαιόλαδα, κρασιά και ψωμιά.

Είναι επίσης ένας προορισμός για δύτες που θέλουν να ανακαλύψουν τις υπόγειες σπηλιές του.

Φορμεντέρα, Βαλεαρίδες

Το μικρότερο νησί των Βαλεαρίδων είναι ιδανικό για τους επισκέπτες που αναζητούν ένα διάλειμμα από τη νυχτερινή ζωή της Ιμπιζα. Οι λευκές αμμώδεις παραλίες και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα το καθιστούν ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγει κάποιος από την «τρέλα» των πάρτι.

Η κύρια παραλία της, illetes, έχει το σχήμα μιας τεράστιας λωρίδας άμμου που «αγκαλιάζει» το νερό, φέρνοντας τους επισκέπτες σε επαφή με την πλούσια θαλάσσια ζωή της παραλίας.

Οι τουρίστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα μεσογειακά φαγητά στα πολλά εστιατόρια της περιοχής. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα τιμών, από οικονομικά τάπας έως φρέσκα θαλασσινά σε γκουρμέ εστιατόρια.

Πορκερόλ, Γαλλία

Οι πρώτοι άνθρωποι που εγκαταστάθηκαν σε αυτό το νησί 7 χιλιομέτρων στα ανοικτά των ακτών της Ριβιέρας ήταν μια ομάδα χωρικών στα τέλη του 19ου αιώνα.

Οι τεράστιες οροσειρές εναλλάσσονται με τις αμμώδεις ακτές που προσελκύουν σκάφη επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να αντισταθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και τα καταγάλανα νερά;

Το Εθνικό Πάρκο Port-Cros είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της φύσης, περιλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας του νησιού.

με πληροφορίες από Euronews

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.