Σύσσωμη η ΝΔ «αποχαιρέτησε» τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

©YouTube

Αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και το ίδιο το κόμμα μέσω των επίσημων λογαριασμών του στα social media, «αποχαιρέτησαν» τον συνθέτη Ρόμπερτ Ουίλιαμς που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών, μεταξύ άλλων ο διάσημος τραγουδιστής και συνθέτης είχε γράψει και τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Στελέχη του κόμματος έστειλαν το δικό τους «αντίο» στον καλλιτέχνη.

Η ΝΔ μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter έγραψε: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

«Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς υπήρξε ένας ταλαντούχος Έλληνας καλλιτέχνης που ξεχώρισε και άφησε το αποτύπωμά του στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Τίμησε την ΟΝΝΕΔ σε πολλά φεστιβάλ και έδωσε ζωντάνια στους αγώνες της γενιάς του. Καλό ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: «Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς (4/12/1949 – 21/8/2022) -σε δύσκολες εποχές και με σημαντικό προσωπικό και επαγγελματικό κόστος- έγινε έμπνευση για τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Η μουσική και οι στίχοι του τραγουδιού που δημιούργησε, και το οποίο έγινε γνωστό ως ο Ύμνος της Νέας Δημοκρατίας, σημάδεψαν αρκετές γενιές και ταυτίστηκαν με τους πολιτικούς αγώνες, τα ιδανικά και τα οράματα της νιότης μας. Αιωνία η μνήμη του».

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του.

«Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον δικό μας Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη της νιότης μας, τον δημιουργό του οποίου τα τραγούδια τραγουδούσαμε, τα δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας, απ´ άκρη σ´ άκρη της πατρίδας μας και μας ξεσηκώνουν ακόμη και σήμερα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα και ο Αντώνης Σαμαράς «αποχαιρέτησε» τον συνθέτη δηλώνοντας με θλίψη: «Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μουσικός των εφηβικών χρόνων μιας ολόκληρης εποχή. Έφυγε ο αγωνιστής, ο εμπνευστής της ”γαλάζιας γενιάς”, ο καλλιτέχνης που με τον οίστρο του ξεσήκωσε και ενέπνευσε τους αγώνες της Παράταξής μας για μια Ελλάδα Μεγάλη. Έφυγε, πάνω από όλα, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας φίλος, ένας συναγωνιστής. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε δήλωσή του είπε: «Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτηση που πραγματοποίησε, τόνισε πως οι νότες του Ρόμπερτ Ουίλιαμς «θα μείνουν για πάντα νέες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.