Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ενεργειακή κρίση

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σύσκεψη για τα ζητήματα της ενέργειας θα γίνει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και της ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας, όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΔΕΘ: Τα έξι «κλειδιά» για την κατάρτιση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει την καλύτερη δυνατή αποτύπωση της εικόνας και για τον λόγο αυτό το «πακέτο της ΔΕΘ» δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Aναλυτικά τα έξι σημεία που θα καθορίσουν το «πακέτο της ΔΕΘ».

1. Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος της ανάπτυξης το 2ο τρίμηνο του 2022. H αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα αναμένεται να είναι μία από τις υψηλότερες, λόγω του τουρισμού.

2. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν ανακοινώσει από την ΕΛΣΤΑΤ, για το ύψος του πληθωρισμού, που αναμένεται να αποκλιμάκωση.

3. Στο υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει μία σαφής εικόνα για την πορεία των δημοσίων εσόδων. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να έχει διατηρηθεί η τάση υπέρβασης του στόχου.

4. Κομβική είναι και η επίδοση στον τουρισμό. Το ρεκόρ του 2019 μπορεί να καταρριφθεί. Θα υπάρξει μία καλύτερη εικόνα εντός της εβδομάδος, με την ενσωμάτωση και των στοιχείων του Αυγούστου.

5. Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

6. Αναμένεται, μέσα στην εβδομάδα, να ξεκαθαρίσουν τα ευρωπαϊκα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, πως ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.