ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η πρώτη διάσπαση στην Αριστερά εκτός πολιτικών οργάνων, χωρίς ουσιαστική διαφωνία

«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε ανακοίνωση του, μετά τις σημερινές αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η μόνη ‘διαφωνία’ όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Προσθέτει ότι «παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής», για να σχολιάσει: «Η Ιστορία θα κρίνει».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη» και πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν πρόκειται να παραδώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος που βρίσκονται στο γραφείο του.

Ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές της ομάδας των 6+6 του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Στον πρόεδρο της Βουλής Χαρίτσης, Ηλιόπουλος

Τις επιστολές ανεξαρτητοποίησης, όχι μόνο των ίδιων, αλλά και της ομάδας στην οποία συμμετέχουν πρόκειται να παραδώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος που βρίσκονται στο γραφείο του.

Π. Πέρκα: Δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τις σχέσεις με την Αριστερά

«Δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρηξε τις σχέσεις του με την Αριστερά. Είμαι περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που φεύγει κατά χιλιάδες από τη βάση γιατί δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Εμείς συνεχίζουμε το συναρπαστικό μας ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά».
Αυτό δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Πέτη Πέρκα απαντώντας στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά, ότι έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ηττήθηκαν.  
«Δεν φύγαμε γιατί ηττηθήκαμε. Φύγαμε γιατί ηττάται η Αριστερά μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε όχι εμείς. Εμείς, το συναρπαστικό ταξίδι στην Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά, το συνεχίζουμε από ό,τι φαίνεται και από τις σημερινές εξελίξεις. Και αν θέλω κάτι να πω είναι ότι είμαι πολύ περήφανη για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά χιλιάδες φεύγουν από τη βάση, γιατί πραγματικά δεν θέλουν να χάνουν την αξιοπρέπειά τους σε ένα κόμμα για το οποίο δουλέψανε πολλές δεκαετίες, και δώσανε πολλά από τη ζωή τους και το οποίο πια φεύγει και διαρρηγνύει τις σχέσεις με την Αριστερά», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Πέρκα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι αποχωρούντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κ. Πέρκα επιβεβαίωσε ότι γίνονται κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι νωρίς, προφανώς θα σχηματίσουμε, θα δούμε, δεν έχω να δηλώσω κάτι για αυτό, είναι όλα σε εξέλιξη», ανέφερε η κ. Πέρκα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TAGS:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.