ΣΥΡΙΖΑ για Πολυτεχνείο: «Η Δημοκρατία θα νικήσει»

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει πως «ακόμα και σήμερα τα μηνύματα που αντλούνται από την ιστορική επέτειο συγκρατούν μοναδικά τη δυναμική τους».

Όπως τονίζει, «η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια μαζική εναντίωση της νέας γενιάς της εποχής κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τα ξένα στηρίγματά τους. Μια εξέγερση ενάντια στον φασισμό και υπέρ της δημοκρατίας, αλλά εκκινούσε από την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου θα ικανοποιείται το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού».

«Όλα αυτά, συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό πλέον σύνθημα “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, σύνθημα που δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας και τονίζει ότι «το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα». «Ιδίως, σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. Μπροστά σε μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών», αναφέρει.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Βρισκόμαστε με άλλον τρόπο σε ένα κομβικό σημείο, η εξέγερση του Πολυτεχνείου θα θυμίζει για πάντα ότι κάθε αυταρχικό καθεστώς πέφτει μπροστά στους αγώνες των πολιτών για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Ο λαός έχει τη δύναμη να ορίζει το μέλλον του μακριά από αυτούς που δεν σέβονται τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Μακριά από αυτούς που λεηλατούν τη ζωή του. Η Δημοκρατία θα νικήσει».

Τσίπρας: «Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη πιο επίκαιρο από ποτέ»

Στεφάνι για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατέθεσε και ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ράνια Σβίγκου και αντιπροσωπεία του κόμματος.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη πιο επίκαιρο από ποτέ», τόνισε σε σχετική ανάρτηση του στο Twitter ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.