Συρίγος: Ο Μπαχτσελί είναι αμάλγαμα εθνικιστών και ναζί

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Αμάλγαμα εθνικιστών και ναζί» χαρακτήρισε τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο διεθνολόγος και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Ο χαρακτηρισμός αυτός ήρθε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Μπαχτσελί στην έδρα των Γκρίζων Λύκων, όπου κράτησε χάρτη που έδειχνε νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην τουρκική επικράτεια. 

«Στην Τουρκία μπαίνουν σε προεκλογική περίοδο και τέτοια περιστατικά είναι σίγουρο ότι θα έχουμε, ειδικά από τον Μπαχτσελί, ο οποίος είναι ένα αμάλγαμα εθνικιστών και ναζί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Αυτοί που τον ψηφίζουν για αυτό τον ψηφίζουν. Για τις ακραίες θέσεις του», επισήμανε. «Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει αυτούς τους χάρτες, που οι ίδιοι έχουν φτιάξει, στο εξωτερικό, οι Τούρκοι ενοχλούνται και διαμαρτύρονται. Αν ενοχλούνται με τον δικό τους χάρτη, τότε γιατί τον δείχνουν;», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά την απάντηση της Ελλάδας, σημείωσε πως εκείνη στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: το διεθνές δίκαιο, την ισχυρή άμυνα και τις ισχυρές διεθνείς συμμαχίες. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.