Σύνοδος ΝΑΤΟ: Στο ίδιο τραπέζι απόψε Μητσοτάκης – Ερντογάν

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν στον ίδιο χώρο μετά από καιρό, στη Μαδρίτη, με την Τουρκία να κλιμακώνει το τελευταίο δίμηνο την ένταση εναντίον της Ελλάδας.

Οι ηγέτες των δύο χωρών θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το δείπνο που παραθέτει απόψε (στις 21.30 ώρα Ελλάδος) ο Βασιλιάς Φίλιππος στους ηγέτες του ΝΑΤΟ.

Αναμένεται νέα επιθετική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδας, με την Άγκυρα να θέλει να θέσει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ενώπιον των συμμάχων στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα αποφασισμένη «να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Ισπανική πρωτεύουσα με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο, έναντι των ισχυρισμών της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην επιθετική ρητορική, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.