Συνεργάτες Καραμανλή: Καμία αιχμή στην κυβέρνηση

©Eurokinissi

Μετά το θόρυβο που προκάλεσε η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, συνεργάτες του καλούν «τον οποιονδήποτε» να διαβάσει προσεκτικά την ομιλία του.

Όπως αναφέρουν, όσοι διαβάσουν την ομιλία θα διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την κυβέρνηση.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως «αυτό που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή είναι να μη μείνει καμιά δηλητηριώδης σκιά πάνω από το Δημόσιο βίο εξ ου και είπε τα αυτονόητα».

Καραμανλής από Ανώγεια: Άπλετο φως για τις παρακολουθήσεις

Αναφερόμενος στον Γ. Κεφαλογιάννη που είχε, όπως είπε, «την ασυμβίβαστη προσήλωση στα θέματα διαφάνειας» υπογράμμισε στην ομιλία του: «Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη.

Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! » τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν.

Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», πρόσθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.