Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Ευ. Βενιζέλος: Κανένα κόμμα δεν έχει υποχρέωση να διευκολύνει τα άλλα (Βίντεο)

© ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Για ενθαρρυντικά μηνύματα από τη δυναμική και τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

Ανέλυσε διεξοδικά τους κινδύνους που παρουσιάζονται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ευχήθηκε στο κόμμα να κερδίσει «τη μάχη της συγκυρίας και τον πόλεμο της Ιστορίας» και τόνισε ότι κανένα κόμμα δεν είναι υποχρεωμένο να διευκολύνει άλλα κόμματα.

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Βενιζέλου:

Απευθύνω θερμό χαιρετισμό στην καθεμία και τον καθένα από εσάς προσωπικά και στην Παράταξη συλλογικά. Στην παρούσα γενιά αλλά και στις παρελθούσες και τις επόμενες γενιές της.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και στην ηγετική ομάδα που θα εκλεγεί από το Συνέδριο.

Χαίρομαι για τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής και για τις τόσο ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη δυναμική και τις δυνατότητες της Παράταξης.

Της Παράταξης που πλήρωσε δυσανάλογα μεγάλο πολιτικό τίμημα την περίοδο της οικονομικής κρίσης κυρίως επειδή έδειξε μεγάλη εθνική και κοινωνική υπευθυνότητα και έλαβε δύσκολες και επώδυνες, αλλά αναπόφευκτες αποφάσεις με συνείδηση ιστορικής ευθύνης και με βαθύ αίσθημα πατριωτισμού.

Δοκιμάστηκε τότε η ταυτότητα και η συνοχή του χώρου γιατί τέθηκε σε αμφισβήτηση η αίσθηση ότι όλα θα βαδίζουν πάντοτε από το καλό στο καλύτερο. Το κεκτημένο της Μεταπολίτευσης αποδείχτηκε σε πολλά σημεία ρηχό. Έχει προφανώς και το ΠΑΣΟΚ το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό.

Αξίζει άλλωστε να σκεφτούμε γιατί η ενότητα του δικού μας χώρου δοκιμάστηκε πολύ περισσότερο από την ενότητα της άλλης κυβερνητικής παράταξης της Μεταπολίτευσης που είχε πολύ πιο μεγάλες και επίκαιρες ευθύνες για τη σώρευση των αιτιών και την έκρηξη της κρίσης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.