Συνεδριάζει η Επιτροπή για το άνοιγμα των σχολείων

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των ειδικών για τον κορονοϊό, με αντικείμενο τα μέτρα που θα ισχύουν για φέτος στα σχολεία.

Το πρώτο κουδούνι είναι προγραμματισμένο για τις 12 Σεπτεμβρίου. Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να γίνει με πιο ήπια πρωτόκολλα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρη, έχουν εκφράσει τη βούλησή τους να μη ληφθούν μέτρα υποχρεωτικότητας.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, το μοντέλο των συνεχόμενων τεστ έχει παρέλθει οριστικά, καθώς «έχει εμβολιαστεί ή νοσήσει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, αναμένεται σύσταση. Αν χρειαστεί, θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα. «Θέλουμε τα παιδιά που θα γυρίσουν στα σχολεία να βρίσκονται πολύ κοντά στην κανονικότητα», δηλώνουν.

Σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο, η Νίκη Κεραμέως έχει αναφέρει πως μπορεί να ισχύσει ό,τι και στην υπόλοιπη κοινωνία, καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.