Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην τέταρτη συνεδρίαση του προχωρά σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η Χρυσή Αυγή.

Το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του αρχηγού της οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου επικαλέστηκε προβλήματα αντιληπτικής ικανότητας του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και κινητικά προβλήματα.

Στην πρόταση της για απόρριψη της αναβολής που αιτήθηκε η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου η Εισαγγελέας του δικαστηρίου Κυριακή Στεφανάτου, ανέφερε πως το αντικείμενο της δίκης «είναι δημοσίου συμφέροντος καθώς αφορά τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος, αλλά και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος», ενώ επεσήμανε πως οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα έχουν δικαίωμα σε «ταχεία εκδίκαση και όχι αφόρητη διαιώνιση της διαδικασίας».

Πρόοδο της δίκης επικαλούμενος το δικαίωμα του «να αποδείξει την αδικία που έγινε σε βάρος του» ζήτησε και ο Γιάννης Λαγός.

Κατά την τελευταία δικάσιμο, κάποιοι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν θέμα περί αποχής τους αναφερόμενοι σε τρίτη κατά σειρά διακοπή της δίκης. Το ζήτημα προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής, η οποία τόνισε ότι η απόφαση περί αποχής των δικηγόρων αφορά δίκες που διακόπτονται χωρίς να έχουν ξεκινήσει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.