Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Αττική – Κεραυνοί στα νότια προάστια

©ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, με την Αττική να δέχεται τις πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα μας συνεχίζεται με έντονες βροχοπτώσεις. Στην Αττική ήδη η κακοκαιρία ξεκίνησε, με κεραυνούς να πέφτουν κυρίως στα νότια προάστια. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Νωρίτερα, η Αστυνομία, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως πριν από λίγα.

Το απόγευμα της Τρίτης, σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λόγω συσσώρευσης υδάτων, προχώρησε η αστυνομία. Παράλληλα, η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα.

Υπενθυμίζεται πως ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, απεύθυνε έκκληση στους δήμους της για «έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν από τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικο καθαρισμο ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν απο τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.