Στουρνάρας: Πάνω από 3,2% η ανάπτυξη το 2022

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε αναθέωρηση της πρόβλεψης για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας προχωρά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως εξήγησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, η ΤτΕ προέβλεπε για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,2%. Απ’ ό,τι φαίνεται, θα ξεπεράσουν ίσως και σημαντικά, το 100%.

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στις παροχές που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται υποστήριξε ότι δε μπορούμε να ξεπεράσουμε ορισμένα δημοσιονομικά όρια. Ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας είναι εθνικός στόχος και είναι απόλυτος. Πρόεβλεψε ότι η χώρα μπορεί να την κατακτήσει εντός του 2023.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έδωσε για την πανδημία περίπου 40 δισεκατομμύρια. Οπως ανέφερε. «δίνει επίσης τώρα επιδοτήσεις για να καλύψει τους αυξημένους λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, άρα νομίζω ότι η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο».

Αναφερόμενος στην πορεία των επιτοκίων, προέβλεψε ότι δεν θα αυξηθούν πολύ. «Οι κεντρικές τράπεζες θ’ ανεβάσουν τα επιτόκια όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός, άντε το πολύ μέχρι το τέλος του ’23. Μετά θ’ αρχίσουμε να τα μειώνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.