Στο 69% η πληρότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Γερμανίας

©MOTIONTEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας ενόψει του χειμώνα, ενώ τα γερμανικά νοικοκυριά εξοικονομούν ήδη ενέργεια. Οι πάροχοι ωστόσο ετοιμάζονται να μετακυλίσουν στους πελάτες τους το αυξημένο κόστος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μιούλερ, η αποθήκευση φυσικού αερίου έχει φθάσει το 69%, παρά τον αρκετά μειωμένο όγκο που παραδίδει πλέον η Ρωσία. Καθημερινά, σημείωσε, προστίθενται στην αποθήκευση περίπου 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Από την άλλη πλευρά η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε στη Γερμανία στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 3,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά η κατανάλωση του φυσικού αερίου περιορίστηκε κατά 15%. Η μείωση αποδίδεται αφενός στις αυξημένες τιμές αλλά και στις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κολωνία πάντως οι πελάτες ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας θα κληθούν να πλρώσουν το φυσικό αέριο κατά 2,3 φορές ακριβότερα από την 1η Οκτωβρίου. Η εταιρία RheinEnergie ανακοίνωσε σήμερα το νέο τιμολόγιο, με το κόστος της κιλοβατώρας να είναι πλέον 18,30 σεντς έναντι 7,87 που κόστιζε πέρυσι. Σύμφωνα με υπολογισμό της BILD, ένα μέσο νοικοκυριό που πλήρωσε πέρυσι 960 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 2002 ευρώ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.