Στις 9:30 οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Στις 9:30 θα ανακοινωθούν οι επιδοτήσεις για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει το ύψος των επιδοτήσεων στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο.

Αυξημένη σε σχέση με τον Αύγουστο αναμένεται να είναι η επιδότηση ανά μεγαβατώρα (όπως και το συνολικό ύψος της ενίσχυσης), με σκοπό να αντισταθμιστεί η αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος που ανακοινώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τους προμηθευτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real FM 97.7, τονίζοντας πως η κρατική ενίσχυση για τον Σεπτέμβριο, ώστε να ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ.

Το νέο υψηλό ρεκόρ στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σημειώθηκε στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου, ενώ αντίστοιχες είναι οι τιμές που διαμορφώνονται στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Η χρηματιστηριακή τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα διαμορφώνεται για την αυριανή ημέρα στα 616,38 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ η μέγιστη είναι 794,95 ευρώ. Κατά κύριο λόγο η ζήτηση καλύπτεται από τις μονάδες φυσικού αερίου (46,2%).

Παράλληλα, στο εξωτερικό η τιμή της μεγαβατώρας διαμορφώνεται πάνω από 600 ευρώ. Στη Ελβετία καταγράφεται η μέγιστη τιμή με 624 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Στο ολλανδικό Χρηματιστήριο η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με χθες, με τη μεγαβατώρα να ανέρχεται σε περισσότερα από 290 ευρώ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.