Στις 6 Οκτωβρίου η πρώτη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

©Pixabay

Η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες 44 χώρες προσκλήθηκαν στην πρώτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα.

Αυτή η πλατφόρμα ήταν μια πρωτοβουλία του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η πρόσκληση στους ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ, στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες και στις γειτονικές στάλθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα.

Προσκλήθηκαν οι ηγέτες των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο και Σερβία), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Ελβετία, η Ουκρανία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και το Λιχτενστάιν. Παρούσα θα είναι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η σύνοδος σε θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου στην Πράγα, παραμονή της συνόδου κορυφής των «27» στην ίδια πόλη.

Επιδίωξη είναι να συζητηθούν «θέματα κοινού ενδιαφέροντος» και «να ενισχυθεί η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ευημερία της ευρωπαϊκής ηπείρου», ανέφερε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι να συγκαλείται σύνοδος των ηγετών «μία ή δύο φορές τον χρόνο».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.