Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγήθηκε ο 18χρονος, που κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα, σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας έχει αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι ο 18χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ και δεν έχει κατηγορηθεί και προσαχθεί για οποιαδήποτε αιτία, ενώ δεν ανήκει σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδος.

Έχει επισημάνει επίσης ότι ο πελάτης του, του έχει αναφέρει ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να το πετάξει εναντίον του αστυνομικού. Υποστήριξε εξάλλου ότι τη ναυτική φωτοβολίδα του την έδωσε κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι τόσο ο 18χρονος όσο και η οικογένειά του, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου, λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.