Στη Σύνοδο Θεσσαλονίκης ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σολτς

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Σύνοδος θα γίνει σε ξενοδοχείο της πόλης και αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο δείπνο θα βρίσκεται ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Όλαφ Σολτς και τους υπόλοιπους παρευρισκομένους για θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Μητσοτάκης: Έχουμε έναν γείτονα απρόβλεπτο

«Έχουμε ένα απρόβλεπτο γείτονα που όσο απομονώνεται, τόσο εξαγριώνεται», τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Υπ’ αυτούς τους όρους θα επαναλάβω την άποψή μου πως ισχυρό κράτος σήμερα είναι το σταθερό κράτος και αυτή τη σταθερότητα που συμβαδίζει με τη συνέχεια και τη συνέπεια είμαι αποφασισμένος να την εξασφαλίσω», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε, επίσης, πως η χώρα θα πρέπει να μείνει μακριά από την τοξική κομματική αντιπαράθεση. Επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους αλλά τώρα είναι ώρα για διαφορετικές προτεραιτότητες, όπως είπε. «Κατ’ αρχάς για εθνική συσπείρωση απέναντι σ’ έναν απρόβλεπτο γείτονα, για συνετή οικονομική διαχείριση και για διαρκείς παρεμβάσεις για να εξασφαλίσουμε μία ομαλή και δημιουργική καθημερινότητα».

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιμένει στο μεταρρυθμιστικό της σχέδιο, καθώς και ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υλοποιούμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε σχέση με το Ουκρανικό, τόνισε ότι «Είναι χρέος μας να μην εξωραΐσουμε το διεθνές περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε», επισημαίνοντας πως έχουμε πόλεμο για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ήπειρο, έχουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή αναστάτωση και μία αναστάτωση στο παγκόσμιο εμπόριο, αλλά και επισιτιστικό κίνδυνο για άλλες χώρες, καθώς και έναν πληθωρισμό ο οποίος ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.