Στη Νέα Υόρκη σήμερα ο πρωθυπουργός – Στις 23/9 η ομιλία του στον ΟΗΕ

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα μιλήσει την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται απόψε στη Νέα Υόρκη, όπου θα αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, ως αξιόπιστου εταίρου, ως στρατηγικού κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, καθώς και τις στέρεες θέσεις της χώρας.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις και στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας. Ο πρωθυπουργός θα παραστεί επίσης στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την Τετάρτη το βράδυ προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει επενδυτές στα γραφεία της Bank of America. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις σε δύο μεγάλα διεθνή μέσα ενώ θα συμμετάσχει σε κλειστό πρωινό εργασίας που στο Council of Foreign Relations. Εκεί ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της χώρας για μια σειρά ζητημάτων με αιχμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να μιλήσει για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ίδιο θα κάνει και στις διμερείς επαφές του, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Θα έχει συναντήσεις με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις και θα επισκεφθεί το Μουσείο στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα τον υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.