Στεφανής: Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει

©EUROKINISSI/ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

«Τις προθέσεις του Ερντογάν κανείς δεν μπορεί να τις προβλέψει, αλλά σχεδιάζονται αντιδράσεις» τόνισε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο ίδιος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για τυχόν προκλήσεις της Τουρκίας». «Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν και των στελεχών του δημιουργούν δύο ανησυχίες: η μια αφορά την Ελλάδα και η άλλη αφορά την Τουρκία. Το πρώτο είναι οι συνεχείς απειλές να κάνουν την Ελλάδα να ησυχάσει. Να πει ‘τι ακούμε; άλλο ένα, δεν πειράζει προχωράμε στο επόμενο’. Αυτό δεν συμβαίνει, κάθε δήλωση αναλύεται, μετριέται μεταφέρεται σε όλα τα επίπεδα, αμυντικό, διπλωματικό κλπ» τόνισε, σχετικά με τις νέες προκλήσεις Ερντογάν.

Η δεύτερη ανησυχία, κατά τον ίδιο, είναι στο εσωτερικό της Τουρκίας. Τέτοιες λεκτικές εκφράσεις είναι σε βάρος τους και σε βάρος της καλής γειτονίας μεταξύ των δύο εθνών, σημειώνει.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι Τούρκοι πολιτικοί ότι ο τούρκικος λαός θέλει να κοιτάξει το μέλλον του, θέλει να προχωρήσει προς τα εμπρός. Είναι καλύτερος ο διάλογος» υπογράμμισε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.