Σταμάτης Κόκοτας: Ο άρχοντας της πίστας δεν είναι πια κοντά μας

©ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI

«Μεγάλωσα στο κέντρο της Αθήνας, ότε που μπορούσες ακόμη να τρέξεις με τα ποδηλατάκια στους δρόμους, να παίξεις χωρίς φόβο, να πας ωραίες βόλτες χωρίς όλα αυτά τα αυτοκίνητα στους δρόμους»… Έτσι είχε αφηγηθεί τη ζωή του ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας.

Χαρακτηριστικές οι μακριές φαβορίτες του. Μια εταιρεία με ξυραφάκια πρόσφερε στον Σταμάτη Κόκοτα ένα μεγάλο ποσό για να ξυριστεί με τη λεπίδα της μπροστά στην κάμερα. «Είναι αλήθεια», είχε πει όταν ρωτήθηκε ο Σταμάτης Κόκοτας. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα».

Ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού και ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μία Lamborghini που είχε, φέρεται να ήταν δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση.

«Έζησα μεγάλους έρωτες, μικρούς έρωτες, έρωτες της μιας βραδιάς. Οι μεγάλοι έρωτες, δυστυχώς, συνήθως δεν κρατάνε πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή, κάτι θα γίνει, κάτι θα βρεθεί, κάποιος θα δυσανασχετήσει, κάπου θα στενοχωρηθείς. Αυτή, όμως, είναι η ζωή. Κι όπως μου έλεγαν κι οι φίλοι μου οι Γάλλοι, “τη ζωή πρέπει να την παίρνεις όπως πάει’’. Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να ξέρει ένας άντρας δεν είναι πόσες γυναίκες θα αγαπήσει αλλά πόσες θα σεβαστεί και πόσες θα προφυλάξει», είχε πει ο Σταμάτης Κόκοτας. 

Εμφανίστηκε σε νυχτερινά κέντρα, τραγούδησε στην τηλεόραση και εκεί τον ανακάλυψε ο Σταύρος Ξαρχάκος. Η δισκογραφική εταιρεία τον πίεζε να αλλάξει το επίθετό του για να κάνει καριέρα, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Χάρη στη ξεχωριστή φωνή του και της ιδιαίτερης εμφάνισής του έγινε τη δεκαετία του ’70 ένας μεγάλος σταρ, γράφοντας ιστορία στο χώρο του τραγουδιού.

Πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10), σε ηλικία 85 ετών, μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.