Σταϊκούρας: Στα 8,5 δισεκατομμύρια το σύνολο των παρεμβάσεων στήριξης

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

  «Μεγαλύτερη και σε περισσότερους η νέα ενίσχυση στους πολίτες και ελευθέρους επαγγελματίες για την κάλυψη του αυξημένου κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στη Βουλή.

   Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δικαιούχοι είναι όσοι έχουν δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος, έως 45.000 ευρώ. 

   Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως οι δικαιούχοι θα είναι 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν την χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό τπροσαυξάνεται κατά 15 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως συνολικά η εκτίμηση των μέτρων σχετικά με την ενεργειακή κρίση είναι στα 8,5 δισ. ευρώ. Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «στις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχουν δυνατότητες γενικευμένων παρεμβάσεων, όπως στην περίοδο της πανδημίας. Κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει την ήδη εύθραυστη δημοσιονομική κατάσταση και θα καταστήσουν την χώρα μας ευάλωτη σε κάθε είδους διαταραχές. Τα όποια μέτρα εισοδηματικής στήριξης θα πρέπει να είναι προσωρινά, στοχευμένα και να χρηματοδοτούνται από πρόσθετα τρέχοντα έσοδα, ώστε να μην επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και αυτό πράττουμε».

   

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.