Σταϊκούρας για Fuel Pass 3: Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Είμαστε στη φάση υλοποίησης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, δεν είμαστε στη φάση ανακοίνωσης νέων» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

O Χρήστος Σταϊκούρας έκλεισε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων, καθώς. όπως είπε, δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε μιλώντας στο MEGA.

Για το ενδεχόμενο αύξησης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε πως έχουν γίνει ήδη πολλές παρεμβάσεις. «Έχουμε ένα πλέγμα μέτρων που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τα οποία τώρα θα υλοποιηθούν» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ανάλογα με τη δυναμική της οικονομίας θα κινηθούν και στο μέλλον.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τόνισε αρχικά πως η κυβέρνηση βοηθά με πολλή προσοχή τους συνταξιούχους στην συντριπτική τους πλειοψηφία. «Τους χαμηλοσυνταξιούχους, για δεύτερη χρονιά, αυτοί θα είναι οι ωφελημένοι και από την αύξηση του 6% και από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους είχαν υψηλά εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε.

Όσο για την καθυστέρηση καταβολής του Power Pass, eξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών. «Τα στοιχεία δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη και τη Δευτέρα έχουμε την εικόνα ότι θα πληρωθούν», δήλωσε ο υπουργός

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.