Στα χέρια του πρωθυπουργού ο απολογισμός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Mε την ολοκλήρωση των δράσεων που συντόνισε η επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, παραδώθηκε στον πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παραδόθηκε, ταυτόχρονα, και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου. Το οικονομικό πλεόνασμα έφτασε τα 4.684.879 ευρώ, γεγονός που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της επιτροπής. Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό και ο απολογισμός για τις 16 επιπλέον δράσεις, που υλοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου 2022 μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2022.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η χρηματοδότηση του νέου τηλεσκοπίου στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, η προσφορά οχημάτων στην πυροσβεστική και στον Στρατό Ξηράς, η χρηματοδότηση μεγάλου επιδημιολογικού προγράμματος στη Βόρεια Κυνουρία με αντικείμενο τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η δημιουργία της πλατφόρμας jobs link για την ένταξη των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού στην αγορά εργασίας.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη για το έργο της επιτροπής.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.