Σπάχια: «Βλέπω την Ελλάδα να νικάει μόνο με Ντόρσεϊ και Αντετοκούνμπο, εγώ είμαι κατά»

©FIBA.COM

Στον Τάιλερ Ντόρσεϊ και στον Γιάννη Αντετοκούνμπι αναφέρθηκε ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Νέβεν Σπάχια.

Ο Σπάχια εμφανίστηκε στη Mozzart Sport αντίθετος με τον κανονισμό της FIBA που επιτρέπει τη χρήση νατουραλιζέ παικτών στα ρόστερ των εθνικών ομάδων.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Σερβία, υποστηρίζοντας πως «η εθνική ομάδα είναι στην πραγματικότητα η ταυτότητα μιας σχολής μπάσκετ, ενός έθνους, μια κουλτούρας» και συμπληρώνοντας ότι «ελπίζω να μην φτάσει σε αυτό το σημείο, να μην το επιτρέψει ποτέ».

«Βλέπω ότι η Ελλάδα παίζει με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που μαζί με τον Αντετοκούνμπο κερδίζουν μόνοι τους. Αν αυτός είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας, εντάξει. Εγώ όμως είμαι κατά», είπε σχετικά με τους δύο παίκτες της Εθνικής.

«Είναι αστείο όταν βλέπω πριν από την έναρξη του παιχνιδιού την παρουσίαση των ομάδων και στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων η κάμερα περνά από παίκτες που δεν ξέρουν καν να μιλούν τη γλώσσα. Ούτε τα λόγια γνωρίζουν. Γι’ αυτό υπάρχουν οι σύλλογοι. Ας παίξουν πέντε, επτά, οκτώ, όσοι θέλουν. Οι εθνικές ομάδες είναι εθνικές για κάποιο λόγο», ανέφερε.

Αξίζει, ωστόσο, σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ διαθέτει ελληνικές ρίζες από τη μητέρα του.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.