Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του, μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον Μάιο

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του, σχεδόν δύο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας του, στις 15 Μαΐου.

Ο 59χρονος Ρόμπερτ Φίτσο δέχτηκε τέσσερις σφαίρες, από μικρή απόσταση, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σε μια πόλη της κεντρικής Σλοβακίας. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά την απόπειρα αυτή ο φερόμενος ως δράστης, ο ποιητής Γιούραϊ Τσίντουλα, 71 ετών, κατηγορήθηκε για τρομοκρατική επίθεση και προφυλακίστηκε.

Ο Φίτσο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 31 Μαΐου και έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Παρασκευή, σε μια εκδήλωση στην Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ο Φίτσο πήγε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέσω μιας σήραγγας, για να αποφύγει τους δημοσιογράφους. «Αγαπητά προοδευτικά και φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης και αγαπητή αντιπολίτευση, ζητώ συγγνώμη που επέζησα, αλλά επιστρέφω» έγραψε ο ίδιος στο Facebook, αναρτώντας μια φωτογραφία του στο γραφείο του.

Λόγω των τραυμάτων του ο Φίτσο χρησιμοποιεί πατερίτσες όταν περπατάει. Είναι επίσης εμφανές ότι έχει χάσει βάρος.

Ο Φίτσο είναι ο πρωθυπουργός μιας τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία μετέχουν το κεντρώο κόμμα του Smer-SD, το κεντρώο Hlas και το ακροδεξιό SNS. Αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του το περασμένο φθινόπωρο, διέκοψε τη στρατιωτική βοήθεια της Σλοβακίας στην Ουκρανία. Ο ίδιος ο Φίτσο έχει ταχθεί υπέρ των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, όπως έκανε και ο Ούγγρος ομόλογός του Βίκτορ Όρμπαν. Σε ομιλία του την περασμένη εβδομάδα χαιρέτισε την αμφιλεγόμενη επίσκεψη του Όρμπαν στη Μόσχα, λέγοντας ότι θα ήθελε να είναι και ο ίδιος εκεί, αν του το επέτρεπε η υγεία του.

Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: «Κλειστός ο δρόμος της Ευρώπης για την Βόρεια Μακεδονία αν δεν σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών»
Η ΔΕΗ στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την ισότητα και τη συμπερίληψη
ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πίσω από όσα πάνε την ενέργεια μπροστά

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.