Σκρέκας: Τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια

©ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

«Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος στην κυβερνητική ανακοίνωση για μηχανισμό φορολόγησης υπερεσόδων στον κλάδο της προμήθειας ενέργειας.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προανήγγειλε ότι την επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα, θα κατατεθούν τροπολογία και υπουργική απόφαση, που θα φορολογούν τα υπερέσοδα στον κλάδο της προμήθειας, μέχρι τον Νοέμβριο.

Όπως επισήμανε έχει δημιουργηθεί μηχανισμός φορολόγησης υπερκερδών στην παραγωγή και τώρα «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια».

Ο Κώστας Σκρέκας είπε ότι μέχρι τώρα «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», ενώ αναφέρθηκε και σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ και φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα». «Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη-μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα», προσέθεσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.