Σκρέκας: Με το Fuel Pass καλύπτουμε το 90% των πολιτών

©ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI

Με το Fuel Pass 2 καλύπτεται πάνω από το 90% των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Ενεργείας, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, πρόσθεσε ότι στόχος είναι να στηριχθούν τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι με τα νέα μέτρα για το ρεύμα, που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου απορροφάται το 85% της των ανατιμήσεων. Όσον αφορά την τροφοδοσία της χώρας με φυσικό διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέτρα για τα καύσιμα θα καλύπτουν τρεις μήνες, από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο και θα αφορούν τις τιμές της βενζίνης και του ντίζελ. Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα: «Παρεμβαίνουμε για να ενισχύσουμε κυρίως τα ασθενέστερα στρώματα και τη μεσαία τάξη».

Η ενίσχυση στην κατανάλωση της βενζίνης ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ. Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ σε ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ και για τα δίτροχα 70 ευρώ. Η επιδότηση ρίχνει την τιμή της βενζίνης κάτω από τα 2 ευρώ.

Για το diesel κίνησης, η ενίσχυση θα είναι 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή. Το τελικό όφελος -συνυπολογίζοντας και τον ΦΠΑ- θα ανέλθει στα 15 λεπτά το λίτρο. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 375 εκατ. ευρώ. Επίσης, επιστρέφεται το ΕΦΚ στους αγρότες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.