Σκρέκας: «Έχουμε σχέδιο» για ενδεχόμενο ενεργειακό μπλακ άουτ

©(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για την ενεργειακή κρίση μίλησε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο για πιθανό ενεργειακό μπλακ άουτ.

Όπως ανέφερε στο Open, η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει παρεμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί την ενεργειακή κρίση, ακόμα και αν σταματήσουν οι ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη.

Τόνισε πως οι προβλέψεις είναι πολύ αισιόδοξες για την τουριστική περίοδο, γεγονός που ωθεί την χώρα να είναι έτοιμη ως προς την ενεργειακή της επάρκεια. Υπογράμμισε πως για το φυσικό αέριο έχουν σχεδιαστεί τέσσερις παρεμβάσεις. Η πρώτη είναι η τοποθέτηση νέας πλωτής δεξαμενή αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην εγκατάσταση αεριοποίησης της Ρεβυθούσας.

Παράλληλα θα ετοιμαστούν 4 μονάδες φυσικού αερίου για την παροχή ενέργειας. «Να μην πούμε ποτέ στον κόσμο ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση κατανάλωσης», τόνισε ο υπουργός.

Τέλος, ο κύριος Σκρέκας έκανε αναφορά στο λιγνίτη: «υπάρχει αρκετός λιγνίτης στις μονάδες για να παρέχουν ενέργεια και βεβαίως υπάρχει και η συζήτηση με την Ιταλία για να αποθηκεύσουμε και στρατηγικά αποθέματα φυσικού αερίου ώστε εφόσον υπάρχει μία έκτακτη ανάγκη με αντίστροφη ροή μέσα από τον αγωγό να λάβουμε τα ανάλογα αποθέματα στη χώρα μας και έτσι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτρική ενέργεια το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.