Σκρέκας: Η επιδότηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών θα κυμανθεί από 35 έως 50%

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δεν τίθεται θέμα εφαρμογής ή μη εφαρμογής της κυβερνητικής παρέμβασης στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν τίθεται θέμα εφαρμογής ή μη εφαρμογής. Θα εφαρμοστεί. Η ρήτρα αναπροσαρμογής θα ανασταλεί, οι λογαριασμοί στους καταναλωτές θα έρθουν χαμηλότεροι και αυτό έχει σημασία. Τελικά να έρθει ένας λογαριασμός που να έχει μια τιμή μια αξία που να είναι προσιτή», τόνισε.

«Από την  1η Ιουλίου προχωράμε σε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή. Βάζουμε επί της ουσίας ένα πλαφόν στη χονδρική και επιπλέον από αυτό ερχόμαστε και βάζουμε με επιπλέον επιδοτήσεις και ένα πλαφόν και στη λιανική. Και για όσο διάστημα λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής»,

Ο υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέα. Η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.