Σκέρτσος για παρακολουθήσεις: «Οι λίστες χωρίς αποδείξεις ευτελίζουν μία σοβαρή υπόθεση» [pic]

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που περιέχει το όνομά του.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα με τα ονόματα που φαίνονται να παρακολουθούνταν είναι και αυτό του Άκη Σκέρτσου. Πέρα από την ανάρτηση στην οποία ο υπουργός επισημαίνει πως τα δημοσιεύματα της εφημερίδας δεν τεκμηριώνονται με αποδείξεις.

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας έχει ως εξής:

«Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης.

Οι λίστες του ντοκουμέντου δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φειγ βολάν.

Το μόνο που πετυχαίνει εν τέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν «αποκαλύψεων» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής προς όφελος των πολιτών.

Παραθέτω τη συνομιλία μου με τον συντάκτη του ντοκουμέντου διότι η εφημερίδα παρέλειψε να δημοσιεύσει ως όφειλε ολόκληρη την επικοινωνία».

©Akis Skertsos-Facebook

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.