Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μπέρμποκ στο Μαξίμου

©EPA/MIKA SAVOLAINEN / POOL

Στις 10.30 της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.

Αμέσως μετά, η ΥΠΕΞ της Γερμανίας θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου θα δει κατ’ ίδιαν το Νίκο Δένδια και στη συνέχεια θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη της Μπέρμποκ γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα ενεργειακά που είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται πως η ΥΠΕΞ της Γερμανίας ξεναγήθηκε στους υπόγειους χώρους κράτησης της Κομαντατούρ, στην οδό Κοραή.

«Πολλοί Γερμανοί γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ωστόσο οι λιγότεροι γνωρίζουν το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που επωμίστηκε η Γερμανία από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν εκεί οι Γερμανοί κατά την ναζιστική κατοχή της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Αναλένα Μπέρμποκ μετέβη στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, όπου κατέθεσε κρίνους. «Η διατήρηση της μνήμης είναι σημαντική για εμένα, γιατί αποτελεί την προϋπόθεση για ένα καλό κοινό μέλλον στην ενωμένη Ευρώπη» τόνισε η Αναλένα Μπέρμποκ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της γερμανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας του Σχιστού, όπου την υποδέχθηκε κα την ξενάγησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Η σημερινή πρώτη ημέρα του ταξιδιού της στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στα γραφεία της Frontex στον Πειραιά.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.