Σεργουλόπουλος για Τσιάρτα: «Θα μιλάω για το παιδί μου όπου βρεθώ και όπου σταθώ»

©Eurokinissi

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου, κατά την οποία ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε για τρανσφοβική ανάρτηση που πραγματοποίησε το 2017.

Ο παρουσιαστής στάθηκε στην απόφαση της δικαιοσύνης και το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν».

Ο κ. Σεργουλόπουλος ξεκίνησε να διαβάζει την ανάρτηση που είχε κάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Όταν διάβασε τη φράση «Με ξεπερνάει ότι θέλουν να έχουν παιδιά και να το να βγαίνουν δημόσια να το επιδεικνύουν», ο Φώτης Σεργουλόπουλος διέκοψε και είπε κοιτώντας προς την κάμερα: «Θέλω να πω στον κ. Τσιάρτα ότι βγαίνω δημοσίως και λέω για το παιδί μου και είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος, όπου θα μιλάω για το παιδί μου όπου σταθώ και όπου βρεθώ, γιατί το αγαπάω και έχω το δικαίωμα αυτό. Και αν μου την πει, μπορώ και εγώ να καταφύγω στη Δικαιοσύνη».

Μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής τόνισε πως «οι απόψεις αυτές είναι ρατσιστικές και καταδικάζονται από τον νόμο».

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση που είχε κάνει το 2017.

Το 2017 ο πρώην ποδοσφαιριστής είχε αναφέρει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου: «Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. ΥΓ.: Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους, να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα».

Μετά την πρώτη ανάρτηση και τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, είχε επανέλθει με νέα δήλωση.

Ακολουθεί η δεύτερη ανάρτηση (διατηρείται η ορθογραφία):

«Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου κ μου λένε τι πρόβλημα εχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια εχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να εχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα κ το σέβομαι απόλυτα. Για μένα ομως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε αλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το οτι θέλουν να εχουν κ παιδιά οπως επισης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδυκνείουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.