Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται το «φιάσκο» στον τελικό του Champions League

©EPA/JAMES SPEAKMAN

Σε πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται στη Γαλλία το «φιάσκο» της διοργάνωσης του τελικού του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Λίβερπουλ.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επιρρίπτουν ευθύνες στη γαλλική αστυνομία, η οποία δεν κατάφερε να ελέγξει τους οπαδούς. Η αστυνομία της Γαλλίας υποστηρίζει ότι χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο για να δουν τον τελικό, με πλαστά εισιτήρια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «ένα μικρό μέρος των θεατών δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τον αγώνα». Επικαλούμενος στοιχεία της UEFA, τόνισε ότι «30.000 με 40.000 οπαδοί της αγγλικής ομάδας βρέθηκαν στο Stade de France είτε χωρίς εισιτήριο είτε με πλαστά εισιτήρια». Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για «μαζική, βιομηχανική και οργανωμένη απάτη πλαστών εισιτηρίων που προκάλεσε την αναβολή της έναρξης του αγώνα».

Άγγλοι φίλαθλοι αλλά και δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για ανοργανωσιά και ελλιπείς συγκοινωνίες. Αντίστοιχη είναι και η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έχουν αμφιβολίες ως προς την ικανότητα της κυβέρνησης να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.