Σε 27.817 στρέμματα ανέρχεται η καμένη έκταση στην Πεντέλη

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σε 27.817 στρέμματα ανέρχεται η έκταση που επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη.

Τα στοιχεία προέκυψαν από την καταγραφή του Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Μεγάλο μέρος της έκταση που επλήγη, είχε κηρυχθεί αναδασωτέα κατά το παρελθόν. Από πλευράς πυροσβεστικής δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τον αριθμό των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα, πάντως, με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, μέχρι στιγμής 54 σπίτια, 5 επαγγελματικοί χώροι 17 αποθήκες και 1 ναός κρίθηκαν επικίνδυνα από τα συνεργεία των μηχανικών που συνεχίζουν τις αυτοψίες στις καμένες περιοχές της Πεντέλης.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτίρια, εκ των οποίων τα 204 αφορούν σε κατοικίες. Οι 78 από αυτές έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.