Σαρηγιάννης: Θα συνεχιστεί η πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Για το ενδεχόμενο «αλλαγής σκηνικού» της πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής εξήγησε στον ΣΚΑΪ ότι μετά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μπορεί να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, λόγω των μεταλλαγμένων στελεχών που επικρατούν τώρα ή νέων παραραλλαγών.

«Ο λόγος της αποκλιμάκωσης που ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου είναι το γεγονός ότι σε τοπικό επίπεδο, στα τουριστικά μέρη, αναπτύχθηκε σε μεγάλο ποσοστό φυσική ανοσία διότι πολύς κόσμος μολύνθηκε, δεν κάναμε κάτι για να σταματήσουμε την Όμικρον 4-5. Γυρνώντας στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις από τις διακοπές τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Τα κρούσματα θα μπουν σε μια πολύ μεγαλύτερη ”δεξαμενή”», δήλωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, τόνισε ότι καλό θα ήταν οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία αφού κάνουν ένα σελφ τεστ, συμπληρώνοντας ότι «ανοίγοντας τα σχολεία με κανένα μέτρο μπορεί να είναι εντάξει για τις 12 Σεπτέμβρη» αλλά δεν ξέρει «αν θα είναι ”οκ” για τις 29 Σεπτέμβρη».

Αυτές τις μέρες θα συνεχίσει να υπάρχει πτώση στους επιδημιολογικούς δείκτες, σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο αναμένεται μια μικρή επιβράδυνση λόγω των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.