Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα

©ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Σε 315.000 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ, θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτή της εβδομάδας. «Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο ίδιος.

Τόνισε ότι σε περιοχές όπως η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο.

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

«Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα ”να κολλήσω να τελειώνω”. Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε», κατέληξε για τον κορονοϊό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.