Σαρηγιάννης: Κορύφωση στις 16-17 Ιουλίου με 24.000 κρούσματα

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπεται ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τις 24.000, ενώ θα υπάρχει αύξηση και στους «σκληρούς» δέικτες της πανδημίας. «Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνομένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά , γύρω στις αρχές Αυγούστου», δήλωσε ο ίδιος για τα κρούσματα.

Πρότεινε και τη λήψη ορισμένων μέτρων, όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους. «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Για πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε λόγο  η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι», είπε η ίδια.

«Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζοει ζωές», κατέληξε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.