Σαρηγιάννης: 25.000 κρούσματα κορονοϊού έως τις 15 Ιουλίου

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Σενάρια για 20.000 έως 25.000 κρούσματα κορoνοϊού ημερησίως έως τις 15 Ιουλίου, δείχνουν τα μοντέλα του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο καθηγητής τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται η κορύφωση του κύματος στη χώρα μας.

Χαρακτήρισε προβλεπόμενη την πορεία της διασποράς, λόγω των παραλλαγών και τη χαλάρωση των μέτρων, σε συνδυασμό με την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60. Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.