Σαν σήμερα: Η Ελλάδα κατέκτησε το EuroBasket 2005 [vid]

©Hellenic Basketball – Twitter

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005 ήρθε η μεγάλη δικαίωση του Μιχάλη Κακιούζη, που πολλοί είχαν χαρακτηρίσει… τρελό, όταν μιλούσε ξεκάθαρα για κατάκτηση του EuroBasket.

H Γερμανία του Ντιρκ Νοβίτσκι δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Εθνική, με την Ελλάδα να έχει κάνει την ανατροπή κόντρα στη Γαλλία στον ημιτελικό.

Πιο εύκολο έργο από ό,τι θα περίμεναν είχαν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο MVP, αλλά ο Μιχάλης Κακιούζης ήταν εκείνος που πήρε το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Παπαλουκά, Ζήση και Κακιούζη, η Εθνική ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο μετά από εκείνο του 1987.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Ζήσης 13, Παπαδόπουλος, Κακιούζης 11(2), Φώτσης, Ντικούδης 8, Σπανούλης 1, Διαμαντίδης 2, Παπαλουκάς 22(3), Χατζηβρέττας 8(2), Τσαρτσαρής 9, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 4.
Γερμανία (Μπάουερμαν): Ντεμιρέλ 3, Γκάρετ 2, Γκριν 2, Πέσιτς 2, Βούχερερ 6(1), Ρόλερ 4, Νικαμπάτζε 2, Σούλτς 5(1), Αριγκμπάμπου, Φέμερλινγκ 11, Νοβίτσκι 23(1), Μάρας 2.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.