Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα βλέπει στα ΗΑΕ έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο»

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν.

Η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο των ΗΑΕ και τον συνεχάρη την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Υψηλότατε, με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας συγχαρώ για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Η Ελλάδα βλέπει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έναν σημαντικό στρατηγικό εταίρο, με τον οποίον έχουμε οικοδομήσει μια φιλία διαρκείας, που βασίζεται στο κοινό μας όραμα για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες μας έχουν αναπτύξει ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, για την οποία είμαι βέβαιη ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Και πάλι καλώς ήρθατε».

Από την πλευρά του ο Σεΐχης ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτή την όμορφη χώρα και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πολύ καλή υποδοχή και φιλοξενία. Είμαι χαρούμενος, μπορώ να πω, για το γεγονός ότι οι σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν πάρα πολύ. Παρά το ότι υπάρχει η πανδημία του κορωνοϊού, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά 17%.

Θα επαναλάβω για άλλη μία φορά πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τη φιλοξενία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.