Σακελλαροπούλου για τους Έλληνες αθλητές: «Γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

Η κ. Σακελλαροπούλου μέσω ανάρτησής της εξήρε την προσπάθεια των αθλητών τονίζοντας πως «γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στην πατρίδα».

Αναλυτικά, η ΠτΔ στην ανάρτησή της αναφέρει: «Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Απόστολος Χρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, Στέφανος Ντούσκος, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Κριστιάν Γκολομέεβ, οι αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης: επτά χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια. Και μαζί τους, στον ίδιο στίβο, σε κοινές υδάτινες διαδρομές, στην ανοιχτή θάλασσα, στα στάδια, όλοι οι αθλητές μας που αγωνίστηκαν με πίστη και δύναμη χωρίς να ανέβουν στο βάθρο. Γιατί η χαρά της επίδοσης και της επιτυχίας ξεκινά από τη στιγμή που ο αθλητής παίρνει θέση για να αγωνιστεί, αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Από τη στιγμή που η συνεχής αναμέτρησή του με το σώμα και τα όριά του φτάνει στην κορύφωσή της.

Οι Έλληνες αθλητές που έδρεψαν μετάλλια, όλοι εκείνοι που «η αλκή τους αψηφά τους κόπους», όπως έγραψε ο Πίνδαρος, μας γεμίζουν περηφάνια και συγκίνηση. Για την επιμονή με την οποία ξεπερνούν εμπόδια, ελλείψεις, προκλήσεις, για το ψυχικό σθένος και την πνευματική συγκέντρωση με την οποία επιδιώκουν τον υπέρτατο στόχο, αλλά κυρίως για το ήθος και τη σεμνότητά τους. Προσφέρουν, όραμα, προβάλλουν αρχές, υπερασπίζονται αξίες. Γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στην πατρίδα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.